Γιατί η μπύρα μας είναι τόσο καλή

100% Ελληνικό Κριθάρι

Το κριθάρι μας καλλιεργείται από Έλληνες παραγωγούς στην Βόρεια Ελλάδα.

Ποιοτικοί Λυκίσκοι

Επιλέγουμε τους καλύτερους λυκίσκους από την περιοχή του Hallertau της Βαυαρίας.

Κρυστάλλινο Νερό

Xρησιμοποιούμε κρυστάλλινο νερό από φυσικές πηγές με μία ήπια κατεργασία.

Αφροζύμωτη Μαγιά

Η μαγιά που χρησιμοποιούμε είναι ειδική ώστε να παράγει τα διάφορα αρώματα της μπύρας.

Παραδοσιακές Συνταγές

Όλες οι συνταγές για τις μπύρες μας είναι αποτέλεσμα πολλών πειραματισμών και δοκιμών.

Σύγχρονος εξοπλισμός

Οι μπύρες μας παράγονται σε υπερσύχρονες εγκαταστάσεις ελληνικής κατασκευής.

Στάδια παραγωγής μπύρας

1. Επιλογή πρώτων υλών

Η μπύρα παραδοσιακά παρασκευάζεται από 4 πρώτες ύλες: κριθάρι, νερό, λυκίσκος και μαγιά σύμφωνα με τον Βαυαρικό νόμο περί αγνότητας του ζύθου Reinheitsgebot. Το πρώτο στάδιο είναι η άλεση της βύνης.

2. Ζυθοποίηση

Μετά γίνεται η ανάμειξη της θρυμματισμένης βύνης με ζεστό νερό για τη μετατροπή του αμύλου σε σάκχαρα. Μετά το γλεύκος από τον διαχωρισμό του από την βύνη βράζεται με προσθήκη λυκίσκων για άρωμα και πικράδα.

3. Ζύμωση

Στο επόμενο στάδιο ψύχεται το γλεύκος και με την βοήθεια της μαγιάς μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλ. Η διαδικασία απαιτεί περίπου 1 μήνα για την ζύμωση και ωρίμανση της μπύρας και γίνεται σε ειδικές ανοξείδωτες δεξαμενές.

4. Εμφιάλωση

Τελευταίο στάδιο είναι η εμφιάλωση της μπύρας σε μπουκάλια ή βαρέλια. Κατά την εμφιάλωση προσθέτουμε διοξείδιο του άνθρακα ώστε να προστατέψουμε την μπύρα από τον κυριότερο εχθρό της, το οξυγόνο.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ

ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΟ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ